מתקן החניה Q3 מאפשר חניה של שני רכבים טמונים מתחת לאדמה ורכב שלישי בקומת הקרקע. בפועל, המתקן מוסיף שני מקומות חניה על מקום חניה קיים, ולכן הוא מתאים במיוחד לפרויקטים של תמ"א 38/1 ו-38/2.
הכניסה לתא נוחה ורחבה, יש מקום לפתיחת דלתות, ומשטחי החניה ישרים לכל אורכם. המכפיל נתמך בבור רדוד יחסית ביחס למספר הרכבים, מה שמקטין את עלויות הבנייה והתשתית. Q3 חסכוני בחשמל, מותאם לרמת שירות 1 ועומד בתקן הבטיחות האירופי EN 14010. בגרסה כפולה הוא מאפשר חניה של 6 רכבים.
למי Q3 מתאים
Q3 מתאים לפרויקטים שבהם תקן החניה דורש יותר מקומות ממה שהמגרש מאפשר, וכשרוצים להשאיר את המשטח בגובה הקרקע נקי ושמיש. עוד על פתרונות טמונים במאמר על מתקני חניה טמונים.
בור, ניקוז ואחזקה
עם שני מפלסים מתחת לקרקע, תקינות הניקוז והמשאבה קריטית עוד יותר. בנוסף נבדקים חיישני הבטיחות, ההנעה והפיקוד. חוזה אחזקה שוטפת ותיקון תקלות כולל את הבדיקות האלה, ובמקרה של רכב תקוע זמין שירות התיקון והחילוץ למכפילי חניה.